Çiçek Bakımı Nasıl Yapılır?

Her çiçeğin kendine göre farklı bir bakımı vardır. Ancak çiçek bakımı için ortak olan bir kaç nokta da vardır. Bunların en öncelikli olanı çiçeğe uygun bir saksının yapılması gerektiğidir. Köklerinin ilerlememesi gereken çiçekler için derin olmayan bir saksı gayet ideal olur. Köklerin çok fazla derine inmesini gerektirmeyen saksı çeşitleri geniş olduğu için beklentilerinizi karşılayacaktır. Saksı değişimi sırasında da bitki köklerinin zarar görmemesi için bu işlem büyük bir titizlik ile yapılmalıdır. Sulama işlemi genel olarak hem çiçeğin türü hem de çiçeğin beklentisine göre değişiklik gösterir. Toprak seçimi de başka önemli bir detaydır. Tüm bu hususlara dikkat edilerek çiçek bakımı yapılmalıdır.

Çiçek Türleri Nelerdir?

Çiçek çeşitleri genellikle manevi anlam, renkli görüntüsü, capcanlı enerjisi ve harika kokuları ile her günü anlamlı hale getiren pek çok özelliği barındırır. Ortamın havasını değiştirip enerji gerçekleştiren çiçekler oldukça uzun zamandan beri önemli bir yer sahip olmuş durumdadır. Bu çiçek çeşitleri arasından çok fazla taze çiçek bulunur. Özellikle gül, lale, zambak, şakayık, orkide, sümbül, menekşe, krizantem, leylak, papatya, nergis, karanfil, şebboy ve daha sayamadığımız pek çok çeşit mevcuttur. Her çiçek kendi içerisinde farklı bir anlam oluşturur. Gülgiller familyasından gelen gül büyük bir öneme sahip olup çok fazla tercih edilen çiçektir. Bazı gül çeşitleri yeşil olarak kalsa da genellikle kış mevsiminde yapraklarını dökmeye baslar. Çok fazla gül rengi bulunur. Her birinin kokusu ve anlamı farklıdır.

Aynı Gün Teslim Çiçek Siparişi Nasıl Verilir?

Aynı gün teslim çiçek siparişi vermek istiyorsunuz ancak bu konuda pek bir bilgiye sahip değilseniz zaman sitemizdeki kategoriden beğendiğiniz bir çiçeği seçip sepete ekleyebilirsiniz. Genellikle zaten çiçeklerin yanında aynı gün teslim seçeneği mevcuttur. Böyle bir çiçek seçtiğiniz taktirde göndereceğiniz il, ilçe ve adresi girdikten sonra siparişinizi oluşturabilirsiniz. Çiçeğiniz özenli bir şekilde hazır hale getirildikten sonra teslim edilecektir. Böylelikle online çiçek gönder seçeneğini kullanarak sizin için değerli ve önemli olan kişileri kolayca mutlu edebilirsiniz.

Çiçeklerin Anlamları

Kırmızı Gül

Sevgiliye çiçek vermek denildiği zaman akla ilk gelen çiçek kirimizi güldür. Kırmızı renge sahip olması aşk, tutku ve arzuyu ifade eder. Aynı zamanda sevgiliye hediye edilebilecek tek bir kırmızı gül buketiseni seviyorum demenin ne yalın halidir. Genellikle en çok tercih edilen ve özel günlerin vazgeçilmezi kırmızı güllerdir.

Beyaz Gül

Beyaz Gül genel olarak saflığı, temizliği ve masumiyeti simgeler. Dolayısıyla sevgilinize sevginizi en saf bir şekilde göstermek isterseniz o zaman beyaz güller bu konuda en iyi tercih olabilir. Beyaz güllerin tercih edilmesindeki bir başka neden ise evlilik teklifi edileceği zaman en iyi seçenek olmasıdır. Beyaz bir gül genellikle benimle evlenir misin demenin en somut halini yansıtır. Yani beyaz bir gül sevgiliye verilebilecek en harika çiçeklerden bir tanesidir.

Pembe gül

İlişkiniz daha yeni ve yalnızca bir kaç aylık ise, sevgilinize o halde pembe bir gül hediye etmeniz mümkündür. Pembe gül bilindiği üzere hem kırmızının hem de beyazın karışımından olan bir ara renktir. Bu nedenle kırmızının tutkusu ve beyazın saflığı ile yoğrulmuş içerisinde iki duyguya yer veren bir çiçek çeşididir. Eğer ki sevgilinize ilk defa bir çiçek gönderimi yapacaksanız o zaman pembe güller en iyi seçim olur.

Sarı Gül

Sevgiliye alınmaması gereken güllerden bir tanesi de sarı güllerdir. Çünkü bu çiçek ayrılık, kızgınlık ve arkadaşlığı simgeler. Sevgiliniz hariç her arkadaşınıza sarı gül hediye etmeniz mümkündür.

Mavi Gül

Her insan genel olarak çok özel ve bir baş yapıttır. Sevdiğiniz ve aşık olduğunuz kişi ise, hiç bir şekilde eşi benzeri olmayan, kalbinizin en özelidir. Sevgilinize mavi gül hediye ettiğiniz taktirde onun eşsiz biri olduğunu sizin için ne kadar özel ve değerli olduğunun mesajını vermiş olursunuz.

Turuncu Gül

Güllerden her biri, sevgilinize hissettiğiniz o harika sevgiyi anlatmak için aslında en önemli bir taze çiçek seçeneğidir. Gülleri birbirinden sadece renkleri ayırır. Kırmızı, mavi, beyaz, pembe ya da diğer renklerden herhangi birini tercih edebilirsiniz